Biografie

Naam: Eric Janssen
Geboortedatum: 14 november
Geboorteplaats: Oss

 

In het Brabantse land is het goed vertoeven en de nachten duren er lang, al snel raakt hij in de ban van muziek. Op schoolfeesten was hij al snel te vinden achter de draaitafels om de feesten op te zwepen met zijn obscure "Two-Tone" singles. In jongerencentrum "de Meule" in Heesch mocht hij in de weekeinden wel eens een plaatje opzetten en dat werd fataal. Leuk vond hij dat, muziek draaien en zien dat de aanwezige mensen erop gaan dansen.

In zijn studietijd in Nijmegen werd zijn liefde voor ska weer aangewakkerd tijdens de 3rd wave. Mr. Review, The Toasters, The Hotknives en The Trojans deden ons land aan en Tin Wish Tin was erbij.

Na zijn verhuizing naar Amsterdam werd het alleen nog maar gekker, nog meer winkels met platen en nog meer zalen met live muziek. Al snel had hij contact met de Melkweg en werd daar de vaste "ska-deejay". In de jaren die volgden waren deejay-sets in Paradiso, Winston en twee vaste zaterdagavonden in Cafe de Pits en Cafe Mono zijn wapenfeiten in de hoofdstad.

In deze periode schreef hij ook het Crawl Ska Magazine en met de mede-redacteuren vormde hij verschillende deejay-collectieven. Samen met Wicked Willy (Jan-Willen Koolen) vormde hij The Bluesbox en met Melodian (Nino Smulders) en Reggay Dandy (Edo Schubert) was Crawl Plays Ska de naam van deze deejay-club met een vaste maandelijkse zaterdagavond in de twee eerder genoemde cafe's in Amsterdam.

De twee jaar dat hij in Londen woonde is zijn platencollectie alleen maar groter geworden, de stad biedt veel mogelijkheden om Jamaicaanse platen te vinden en dat gebeurde ook op grote schaal. In Londen heeft hij o.a. gedraaid in Mean Fiddler en op twee prive feesten van Gaz Mayall (frontman van The Trojans).

Ondertussen kocht hij ook veel andere stijlen en heeft zich de laatste jaren ook aardig gespecialiseerd in soul, latin-jazz, rock 'n' roll en rhythm and blues.

De volgende zalen wilden graag gebruik maken van Tin Wish Tin zijn draaikunsten en hij werd zeer regelmatig gevraagd om op ska/reggae avonden te draaien. Melkweg (Amsterdam), Effenaar (Eindhoven), 013 (Tilburg), P60 (Amstelveen), Goudvishal (Arnhem), Metropool (Hengelo), Bibelot (Dordrecht) en Nighttown (Rotterdam).

In 2004 verhuist hij naar Nijmegen en draait regelmatig in de Plupub, Merleyn, Doornroosje, Trianon en Sterre. De twee uitnodigingen voor De Affaire, tijdens de Nijmeegse 4daagse, in het Valkhofpark zijn twee Nijmeegse hoogtepunten.

De absolute hoogtepunten waren de sets op Lowlands in 2005 en 2006. Het eerste jaar als pauze deejay op zaterdag en zondag en in 2006 mocht hij 3 uur lang de Lima-tent omtoveren tot een kolkende, dansende ska massa.

Tin Wish Tin in Bangkok, na een reguliere ska avond in The Brick Bar op Khosan Road te hebben gedraaid werd hij gevraagd voor het grootste ska event in Thailand: Ska Marathon. Op 10 december 2007 stond hij in een volgepakte Brick Bar te draaien voor ruim 1000 uitzinnige Thaise ska fans.

Vanaf 2008 is Tin Wish Tin ook veel te horen en te zien op de grotere festivals in Nederland. Big Rivers (Dordrecht), Habana (Nijmegen), Oerol (Terschelling), Into The Great Wide Open (Vlieland), Krachtstroom (Arnhem), MadNes (Ameland) en Valkhof Festival (Nijmegen).

Het is 2011 en Groovy Swing is een feit. Tin Wish Tin reist door het land met zijn ska, soul, rock 'n' roll, jazz en rhythm & blues platen en dat is een groot succes. Vele zalen en festivals hebben genoten van de zorgvuldig uitgekozen, dansbare singeltjes. Groovy Swing Nights in Berlijn, New York en Winchester. In 2013 en 2014 draait hij op Lowlands tijdens de "Swingtastic" avonden.

MIXCLOUD